RSS

Färre rika?

10 Dec

Jaha, nu får höginkomsttagare betala skatt som att de var medelinkomsttagare. Vi som är fattiga är såklart betala lika mycket i skatt.

Riksdagen höjer gränserna för att räknas som höginkomsttagare med flera tiotusentals kronor.

Så det är klart man kan säga att medelinkomsttagare tjänar på skattesänkningen när medelinkomsttagarna egentligen är höginkomsttagare.

 
2 kommentarer

Publicerat av på 10 december 2008 i Övrigt

 

Etiketter: , , ,

2 svar till “Färre rika?

 1. Bazooka

  10 december 2008 at 23:46

  Vadå fattig. Jag kommer från en arbetarfamilj. Jag har studerat och tjänat bra. Ska jag straffas för det eller ha dåligt samvete? Jag antar att Du av ren protest kommer att vara fattig . Du vill väl inte svika klasstillhörigheten. Lars Ohly har en drös med pengar. Han har bostadsrätt och en fastighet och tjännar 50 000 spänn i månaden. Du kan inte vill se det eller kanske Du anser att han är värd pengarna.

   
 2. Mats

  11 december 2008 at 11:47

  Du antar fel. Jag är studerande, bor i lägenhet och är därmed fattig, som jag ser det. Självklart siktar jag på ett välbetalt jobb som alla andra, men jag vill plana ut det så mycket som möjligt. Att de som har sämst arbetsmiljö och jobbar och sliter mest tjänar minst tycker jag är fel. Däremot vill jag själv tjäna bra så att mina barn ska få en bra uppväxt och så att jag har råd att gå i pension när jag är 65.

  Såhär är det. Jag jobbade hela sommaren 90% på ett äldreboende. Jag har betalat hyra och räkningar, käkat makaroner och potatis och druckit mjölk och vatten. Inte haft råd att unna mig någonting.
  Jag har nu fått jobb som gitarrlärare, ett yrke som jag älskar och inte alls behöver slita på. Ändå tjänar jag mer. Hade jag haft det här som ett heltidsjobb tycker jag att jag kunnat betala lite extra i skatt för att kunna underlätta för de som inte tjänar lika mycket som jag. Du vet, korta vårdköer osv.

  Lars Ohly tjänar bra för att han är riksdagsledamot. Jag har inte kommenterat riksdagsledamöternas lön eftersom jag inte är insatt, så jag tänker inte ta någon diskussion om detta. Upplys mig gärna!

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s