RSS

Lars Ohly som minister

11 Jan

Jag läste igenom några liberala bloggar angående Ohlys eventuella ministerpost.
Jag kom även förbi Rossana Dinamarcas (v) blogg, där hon uttryckte en önskan att Ohly skulle stå utan ministerpost.

Jag började fundera kring det, och kom fram till att jag inte alls vet vad jag tycker.
Dels har hon rätt i att partiet i sig skulle förlora på det, i och med att Lasse skulle få mindre tid till partiet och att han inte alls passar som minister, utan hör hemma klädd i en pullover med ett flygblad i handen.
Och när man tänker på det har det ju inte gått så bra för vare sig Maud Olofsson (näringsminister och rymdminister) eller Göran Hägglund (socialminister). Båda två har failat med att driva sina frågor framåt, både inom förvaltningarna och i media. Och här förstår man vad Dinamarca menar med att vissa inte passar som ministrar. Maud hör ju hemma på ett norrländskt centerkvinnormöte där hon kan få vara upprörd på nån sosse, och Göran hör väl hemma i predikstolen i Knutby eller liknande, där han kan lära barn att vara heterosexuella arbetsnarkomaner och att inte sjukskriva sig eller göra abort.

Så kanske har Rossanna rätt. Det är inte säkert att Lars Ohly bör bli minister. Inom partiet har vi många som kan axla en tung roll, men för partiets bästa kan det kanske vara bra att Lasse får ta en lättare ministerpost, eller stanna som partiledare på heltid. För min del får han bestämma själv.

 
2 kommentarer

Publicerat av på 11 januari 2009 i Valet 2010

 

Etiketter: , , , , , , ,

2 svar till “Lars Ohly som minister

 1. Björn Nilsson

  11 januari 2009 at 11:23

  Det är tämligen ointressant om Ohly eller någon annan i vänsterpartiet är bra som ministrar eller inte – regeringen är ett kollektiv och där blir de tvungna att föra Sahlins och SAP-högerns politik. Med möjlighet att före en egen politik skulle nog Josefin Brink vara en lysande arbetsmarknadsminister, men den möjligheten kommer hon inte att få i den regering där V vill medverka.

   
 2. Mats

  11 januari 2009 at 14:00

  Absolut! Det jag menar är inte att vi ska låta sossarna och mp ta över ministerposterna, tvärtom att vi ska försöka få så många ministerroller som möjligt.
  Det jag menar på är att man kan ge minsterposter till andra än Ohly. Han kan ge ”sin” post till någon annan. Alltså: Lika många vänsterpartister som ministrar, men Ohly lika aktiv som partiledare, då som nu. Alternativet vore väl att införa ett språkrörssystem ‘alla mp’.

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s