RSS

Carlgren gör en hönsfarm av en fjäder

28 Jul

Eu vill minska utsläppen med 30%, men…

…bara om alla andra också gör det.
…man har ingen plan för hur det ska gå till.
…bara miljöministrarna är överens om det, inte de enskilda regeringarna.

Carlgren försvarar den ringa procentsatsen: ”Det räcker inte att den som står för en tiondel av världens utsläpp har höga ambitioner.”
I och för sig sant, men det är ingen anledning till att EU ska hålla en så låg ambition. Att USA inte skulle gå med på att minska med 50% betyder inte per automatik att EU inte ska minska med 50%. Carlgren verkar vara fast vid att manmåste vara eniga i allt för att ta sig framåt.

Carlgren fortsätter: ”…miljöministrarna är oerhört beslutna att kunna fortsätta att ta ledningen, både inom EU, men också internationellt, för att vara säkra på att vi når en tillräcklig överenskommelse i Köpenhamn.”
Jag vet inte om det bara är så att Carlgren är extremt dåligt informerad om klimatförändringarnas omfattning eller om han bara går på lyckopiller och inte förstår vilket misslyckande han just varit med och skapat, men han är alltså ute efter en ”tillräcklig överenskommelse” och tror att man kan ”ta ledningen” genom att gå in i förhandlingarna med 30% som mål. Jag trodde att man skulle ha höga mål för att sedan kompromissa sig ner till något alla kan skriva under på. Ska man kompromissa sig ner från 30% hamnar man till slut påkanske 15, vilket alla måste erkänna är som att en höjdhoppare hoppar 10 cm under ribban.

Låt mig ta ett exempel för att visa vilken katastrofal miljöpolitik EU vill driva. Jag och min flickvän Anna ska minska vår elräkning. Vi går till en affär och ska köpa lågenergilampor. Köper vi lågenergilampor till hela lägenheten eller bara till lamporna i hallen?

 
1 kommentar

Publicerat av på 28 juli 2009 i Övrigt

 

Etiketter: , , , , , ,

Ett svar till “Carlgren gör en hönsfarm av en fjäder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s