RSS

Mats Odell gör bort sig

08 Okt

Idag berättar aftonbladet att regeringen åter ska införa sekretess kring tillsättandet av tjänster i den statliga förvaltningen. De ångrar sig alltså och vill inte alls längre genomföra sitt vallöfte om att alla tjänster ska annonseras ut och tillsättas offentligt.

Hur ska det gå till? Man har ju från första början inte ens genomfört vallöftet!

Aftonbladet:
Samtidigt konstaterar han att det nya systemet har haft många fördelar. Bland annat har fler kvinnor fått de bästa jobben och den etniska mångfalden har ökat.

– Det kan finnas en målkonflikt mellan strävan av öppenhet och att hitta de bästa cheferna. Men vi tror att vi har starkt stöd hos medborgarna för att hitta bra chefer, sa Odell.”Odell utvärderar alltså ett system man själv inte ens har använt sig av. Varför har man i så många fall använt sig av det system man lovade att avskaffa om man nu tycker att det ”nya” systemet är så bra?

 

Alliansen har ofta, med självgodhet, pratat om att valet kommer att avgöras genom frågan om regeringsduglighet. Frågan är ju om en regering är så duglig när man inte följer sina egna regler, skiter i vallöften och gör av med alla pengar redan innan finanskrisen, trots varningar om vad som komma skall.

 
1 kommentar

Publicerat av på 08 oktober 2009 i Övrigt

 

Etiketter: , , ,

Ett svar till “Mats Odell gör bort sig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s