RSS

Sverigedemokraterna är rasister och odemokratiska.

28 Okt

Jag kopierar, som vanligt, in delar av ett arbete, eller i detta fall, en hemtena. Idag är ämnet varför man ska motverka rasism i skolan om man nu säger att man inte ska påverka deras politiska uppfattning och vara objektiva.

Sverigedemokraterna anser ju, som bekant, att människor som inte kommer ifrån Sverige/norden inte har rätt att ta skydd i Sverige i syfte att överleva. Det kan handla om att man är förföljd pga. politisk åsikt, religion, sexuell läggning eller bara för att man råkar födas i fel familj eller ha hälsat på fel person på gatan, så kan man bli dödad, men detta är inte skäl nog att få komma till Sverige, anser Sverigedemokraterna. Om man väl har hamnat i Sverige tycker de att man ska skicka tillbaka dem på en gång, trots att de troligen kommer att dö.

Man tycker alltså att människoliv inte är värt lika mycket om man är född någon annanstans än i Sverige. Här kommer också demokratin in. De dödshotade människorna tycker ju att de borde ha rätt till skydd undan en säker död, men det tycker inte Sverigedemokraterna.

”Genom att demokrati bygger på att alla människor har samma värde och bör få samma rätt till -och samma värde i- sin egen åsikt, faller demokratins viktigaste pelare om man accepterar rasistiska, fascistiska eller nazistiska åsikter. Man kan säga att demokratin, om den är total och villkorslös, blir självutplånande.”Med andra ord: Är man rasistisk är man inte demokratisk. Alltså är Sverigedemokraterna inte ett demokratiskt parti.

 
1 kommentar

Publicerat av på 28 oktober 2009 i Sverigedemokraterna, Valet 2010

 

Etiketter: , , , , ,

Ett svar till “Sverigedemokraterna är rasister och odemokratiska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s