RSS

En regnig natt.

20 Nov

Ikväll gick jag till statoil för att handla (ica hade redan stängt). Jag pratade med Markus i mobilen och det regnade sådär lagom. Det allra sista regnet på en flera dagar lång regnperiod. Det var jättehärligt!

Av någon anledning tycker jag väldigt mycket om regn, speciellt klockan elva på hösten och speciellt här i väst. Regnet blir inte en jobbig detalj som gör kylan och backen till Solgårdsgatan (eller från busshållsplatsen i Bredånger) ännu värre, utan det är en detalj som gör att man känner sig mer märkvärdig. Regnet gör att folk håller sig inomhus, att man får lite motstånd i sin ack så nödvändiga promenad och att man känner sig ensam här på jorden.

Det påminner genom sin blotta närvaro, när det drar fram över skandinavien och bort mot baltikum, att man är liten på jorden, men att vi ändå räknas. Droppar som bara rör vid just oss och kryper in i just min vänstersko, samtidigt som vi alla drabbas av samma regnmoln. Lite solidariskt, på något sätt.

Regnet en sen kväll gör mig verkligen filosofisk och lite småglad. Något som livar upp stämningen inom mig när några dåliga dagar brummar förbi. Något som vidgar mitt perspektiv.

 
4 kommentarer

Publicerat av på 20 november 2009 i Uncategorized

 

4 svar till “En regnig natt.

 1. Linda

  20 november 2009 at 09:45

  Japp, det gör det säkert! Just ricinolja drar smuts ur porerna så den är bra för djuprengöring, men vill man mest bara skrubba på ytan och få bort ojämnheter i hyn så funkar nog vilken olja som helst som inte är för torr! 🙂

   
 2. Linda

  21 november 2009 at 18:59

  Haru sett den här? 😉

   
 3. Mats

  21 november 2009 at 19:27

  Haha, vilken man, Gösta Ekman! 😀

   
 4. Lisa

  26 januari 2010 at 01:42

  Regn är ju tusan det bästa som finns!!!! ja, om man inte är på festival och det regnar in i tältet då…. men då får man ta till sina smartare ideer och torka upp hela sitt blöta tält med en massa näsdukar och slänga ut allt och låta det torka i solen haha, men det funkade ju faktiskt!

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s