RSS

Piratpartiet förstod inte vad de röstade om

26 Nov

Då mitt förra inlägg blev attackerat av ilskna piratpartister vill jag förklara varför jag tycker att det var fel av dem att rösta ja till telekompaketet.

* En av de första löftena de gav var att rösta nej till telekompaketet.
* Telekompaketet gör det möjligt för EU, staten eller din inernetleverantör att välja att bara ge dig vissa sidor, men inte andra. Alltså ungefär som att stänga av stora delar av internet till vissa personer, alternativt att man måste betala extra för vissa sidor. The Pirate Bay lär vara bland de första sidor som ryker för en stor del av oss alla.
* Piratpartiet började redan från början med en väldigt dålig kompromiss. Vänstern krävde en bättre kompromiss. Genom att rösta nej kunde man ha tvingat EU till att föreslå en bättre kompromiss som garanterar rättssäkerhet istället för att säga att man kanske ska ha det.

 
3 kommentarer

Publicerat av på 26 november 2009 i Övrigt

 

Etiketter: , , ,

3 svar till “Piratpartiet förstod inte vad de röstade om

 1. Mikael Nilsson

  26 november 2009 at 18:55

  1. Nej, något löfte att rösta nej till telekompaketet gavs aldrig. Källa tack? Copyriot förklarar bra varför: http://copyriot.se/2009/11/20/skillnaden-mellan-telekompaketet-och-acta/

  Telekompaketet skulle lagas, inte sänkas.

  2. På vilket sätt ger telekompaketet en möjlighet som inte fanns förut för din ISP att filtrera ditt nät? Jag håller med om att det inte kom så långt med nätneutraliteten, men det betyder ju inte att telekompaketet *inför* den rätten.

  3. Skrivningarna som kom in har förbättrat läget på några punkter, och inte försämrat läget på andra punkter. Det är ju bra. Rätt väg framåt är att kräva starkare rättigheter i en Bill of Rights.

   
 2. Rick Falkvinge (PP)

  26 november 2009 at 19:38

  Vi lovade inte att rösta nej till Telekompaketet. Det vore idiotiskt eftersom texten vi skulle rösta till inte var färdig. Vi lovade att inte kompromissa med rättssäkerhet. Det gjorde vi inte heller.

  På vilket sätt var det en bättre kompromiss att rösta NEJ, som vänstern gjorde, när Piratpartiet ville öppna upp hela Telekompaketet för omförhandling, och få in ännu bättre skrivningar?

  Skriv inte om historien.

   
  • Mats

   26 november 2009 at 19:47

   Alldeles riktigt, men tyvärr är telekompaketet en enda lång kompromiss. Just därför.

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s