RSS

Det här är alliansens politik

30 Dec

Under det decennium som snart är slut har vi sett alliansens politik: Om man är sjuk får man skylla sig själv. Om du som barn har sjuka föräldrar får du skylla dig själv.

Till en början gick det bra för dem. Man menade att den nya våg av utbrändhet som kom, orsakad av nittiotalets nedskärningar efter borgarnas egna lilla finanskris under början av nittiotalet, egentligen var en illusion och alla som blev utbrända var egentligen bara fuskare som medvetet fejkade sin sjukdom för att få sjukersättning.

Folk gick på detta. Eftersom utbrändhet är en sjukdom som är svår för utomstående att se, var det rätt enkelt att övertyga pöbeln om att utbrändhet inte finns, eller att det i alla fall inte hjälper att bli sjukskriven och få koppla av om man vill bli frisk. Om man bara jobbar ännu mer blir det bättre, sa borgarna.

Steg efter steg  av sjukförsäkringen tog man bort. Mindre och mindre pengar skulle den sjukskrivna och dess barn överleva på. Tills nu.

Den borgerligt ägda pressen hade inte förrän nu visat något större intresse av de här frågorna, men när man upptäckte att cancersjuka, som enligt läkarna hade några månader kvar att leva, skulle jobba heltid inom vilket jävla skitjobb som helst, eller om man hellre ville, inte få några pengar, då tog det hus i helvete.

Folk hade alltså, i tre års tid, gått på deras lögner om att sänkt skatt för rika inte skulle göra vården sämre och att det är orättvist att folk som inte kan jobba ska få ha kvar sina lägenheter eller få ge sina barn hela och rena kläder.

Men det är det här som är alliansens politik. Det är det här de gick till val på.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 30 december 2009 i Valet 2010

 

Etiketter: , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s