RSS

Vad har moderaterna i siktet?

14 Mar

Frågan är såklart väldigt viktig inför det kommande valet, men inte så självklar längre. Under Bo Lundgrens torra ledning av partiet var det lägre skatt, lägre skatt och åter lägre skatt som var receptet, vilket även Reinfeldt körde på under sina första år i ledning. Nu är det mer oklart. Man kör på muf-taktiken: tyck ALLT!!

Moderaterna i skåne och västernorrland kör på rasism utan pardon samtidigt som andra delar av partiet säger sig tycka tvärtom, Per Schlingmann vill plötsligt kvotera och skånemoderaterna tror inte på klimathotet samtidigt som de säger sig vara de som tar ansvar för att stoppa det.

Vi måste komma ihåg att ledaren betyder otroligt mycket i Sverige. Anledningen till att man inte väljer att centralt med kraft dementera och vara tydliga är helt enkelt för att man vet att man är ett ganska attraktivt parti med en populär ledare. Har man en populär ledare blir partiet mer attraktivt. Det som gäller då är att få alla att känna sig komfortabla med att rösta på partiet, eller som Niklas Wykman uttryckte det: ”allt en medlem tycker, det tycker också muf.”

Det är därför väldigt svårt att få grepp om vad moderaterna tycker, och med ett ungdomsförbund som har som metod att alltid tycka tvärtom än sitt moderparti är det inte lättare heller.

 
1 kommentar

Publicerat av på 14 mars 2010 i Krönikor, Valet 2010

 

Ett svar till “Vad har moderaterna i siktet?

  1. alltidaldrig

    14 mars 2010 at 18:30

    Allt för att vinna valet en lek med ord som inte längre har/ kommer att ha samma betydelse som det en gång hade.

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s