RSS

Regeringens politik ger färre fasta jobb

25 Apr

Det slår riksrevisionen fast i en rapport.

Saxat från aftonbladet:

”Regeringens miljardsatsning på arbetspraktik saknar vetenskaplig grund. Praktiken leder till färre fasta jobb än andra arbetsmarknadsåtgärder, visar en ny rapport från Riksrevisionen.

Arbetspraktik hade stor plats i den krisproposition som lades fram i januari i fjol. Där beräknades kostnaden för åtgärden till 3,3 miljarder kronor på tre år.

Dessutom, anser Riksrevisionen, har satsningen ”inte utgått från något empiriskt underlag eller några beräkningar som skulle tyda på att åtgärden arbetspraktik skulle ge vare sig bättre kort- eller långsiktiga sysselsättningseffekter än andra arbetsmarknadspolitiska program”.

Riksrevisionen rekommenderar regeringen att så långt möjligt bygga så pass stora satsningar på underlag som visar att de faktiskt får förväntad effekt.”

Detta i samband med att finanspolitiska rådet beräknat antalet jobb som skapas av skattesänkningar till mer eller mindre noll och att vi nog alla kan vara överens om att antalet jobb inte ökar av att ungdomar tvingas jobba för en halv lön, kan bara innebära en sak: regeringen har inte en jävla aning om hur man skaffar fram jobb. Deras ord är och förblir ord. Handlingen kommer först efter valet, när vi får en ny regering.

 
1 kommentar

Publicerat av på 25 april 2010 i Övrigt, Valet 2010

 

Ett svar till “Regeringens politik ger färre fasta jobb

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s