RSS

Sd dödar sina egna argument

12 Maj

Här klagar de på att alla riksdagspartier ser likadana ut och tycker att man ska rösta på dem just för att avskaffa ”den blå-röda röran”.

http://www.dn.se/debatt/annu-ett-steg-mot-enpartistyre-1.1083851
http://markusketolainen.wordpress.com/2010/05/03/oppositionen-och-alliansen-gar-hand-i-hand/
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1967099/jimmie-akesson-riktar-hard-kritik-mot-m-och-s

Här klagar de på att vänsterpartiet har slutat kalla sig kommunistiska och tycker att man ska rösta på dem just därför.

http://www.kristianstadsbladet.se/asikter/insandare/article865842/Ett-haringn-mot-demokratin.html

Sen att många sverigedemokrater själva har en brun bakgrund, medan vänsterpartiet vill ha mer direkt demokrati låtsas man såklart inte om.

 
17 kommentarer

Publicerat av på 12 maj 2010 i Övrigt, Sverigedemokraterna, Valet 2010

 

17 svar till “Sd dödar sina egna argument

 1. Sandro

  12 maj 2010 at 19:27

  Är RD:s partier så mycket bättre jag vet iaf av egen erfarenhet att skolsystemet suger kom igen i princip alla som börjar skolan uppskattar den sakta men säkert vänder det…

   
  • ungen

   12 maj 2010 at 19:44

   Ursäkta, men exakt vad menar du med det här?

    
 2. MrPerfect72

  13 maj 2010 at 14:50

  Att vaensterpartiet ifoert direktdemokrati till sina medlemmar var en riktig nyhet, verkligen… Kan man faa det bekraeftat, foer daa kan jag laemna http://www.aktivdemokrati.se

   
  • ungen

   13 maj 2010 at 15:42

   Den representativa demokratin inom partiet består, men däremot står Vänsterpartiet som vanligt för mer demokrati på arbetsplatsen (särskilt inom offentliga sektorn), mer direktdemokrati på skolan och folkomröstningar i många större frågor.

    
 3. MrPerfect72

  13 maj 2010 at 16:06

  Synd om V i framtiden foer 30% vill redan ha mer direkt inflytande via Internet….och jag tror att de snabbt kommer vilja kunna styra mer aen enbart faergen paa den lokala parkens soffor….men nu spekulerar jag… 🙂

   
  • ungen

   13 maj 2010 at 16:19

   För det första är det skillnad på inflytande och demokrati. Även jag och mitt parti tycker att inflytandet OCH demokratin ska öka, så därför tror jag knappast att det är något problem för vänsterpartiet att 30% håller med dem i denna fråga.

    
 4. MrPerfect72

  13 maj 2010 at 16:29

  Kanske vi aer foere vaar tid i Aktiv Demokrati, men jag tror faktiskt inte att vi aer himla laangt foere. Den glada nyheten aer att folket gillar ideen om minskad politisk makt till eliten, inkl. eliten i V, samt gillar ideen om att kunna ha direkt inflytande via internet och visst aer direkt inflytande synonymt med demokrati eftyersom demokrati betyder folkstyre i den meningen att folket styr. Eliten har redan trollat bort viktiga V-fraagor ur mediabruset anser jag. Kravet paa ett tydligt ”Ut ur EU” har foersvunnit, kravet paa sex timmars arbetsdag har foersvunnit och sakta men saekert boerjar folket vakna ur sin slummer…

   
  • ungen

   13 maj 2010 at 17:14

   Inflytande innebär att någon annan bestämmer efter att ha hört vad du tycker, demokrati betyder att du är med och bestämmer själv. Demokrati är givetvis bättre, tycker jag.

   Jag tror inte heller att ni är före er tid, tvärtom tror jag att mer direktdemokrati är helt i tiden.

   Vårt krav på att gå ur EU fortfarande kvar, kravet på sex timmars arbetsdag är ännu tydligare nu eftersom det står med i vår valplattform och kravet på mer demokrati är också kvar.

   Personligen tror jag att folket inte alls slumrar. Jag tror att det är väldigt många, särskilt de som inte än har rösträtt, som vill bestämma mer och har tydliga åsikter. Det märker jag tydligt när jag undervisar högstadieelever i SO.

    
 5. MrPerfect72

  14 maj 2010 at 03:41

  Bestaemmer du som medlem oever ditt parti i V eller styr eliten och de invalda som de vill?

  Vi aer eniga i att mer demokrati och mer direktdemokrati är helt i tiden.

  Saa om jag roestar paa V, skulle V kraeva en folkomroestning om EU-medlemskapet och vaegra samarbeta med partier om de inte faar in detta? Om inte, saa varfoer inte? Hur aer detta annars ett ”krav”?

  Det samma gaeller de andra sakerna. Hur aer de defacto krav? Hur ligger det tyngd bakom orden?

  Och varfoer aer det saa tyst om dessa krav i media om de nu faktiskt existerar? Det vore ju i saa fall en enormt god nyhet att vi efter valet faar en hal rad folkomroestningar tack vare vaensterpartiet… foer ert ledarskap aer vael inte korrumperat till att haalla kaeften eller?

  Dina hoegstadieelever aer alla vaelkomna i Aktiv Demokrati’s ungdomsforum Max25 samt i partiets oeppna forumsdel. Om de aer maanga och kraever medlemsraett och roestraett i partiet paa ”raett” saett saa aer jag saeker paa att de kan komma att beviljas roestraett rakt in i riksdagen av de andra medlemmarna. Mitt tips aer att de paa naagot saett bevisar att de aer mogna och kunniga. Jag tror redan att maanga av medlemmarna aer positiva till detta och att en begaeran skulle vara absolut raett saett att faa till detta baade foer dem och foer partiet.

   
 6. ungen

  14 maj 2010 at 05:51

  Jag som medlem bestämmer tillsammans med alla andra medlemmar.

  V kräver en folkomröstning om detta och kommer att göra det även i framtiden. De andra frågorna du tog upp driver vi också genom att skriva motioner (där jag inte riktigt förstår hur ditt parti fungerar, berätta gärna!), lyfta fram frågorna i debatter och bokbord, olika medier och inte minst person till person.

  Vi inom vänstern slutar heller inte driva våra frågor bara för att vi ingår i ett valsamarbete. Detta ser vi i frågor som lissabonfördraget och eu-frågan (där vi kräver folkomröstning), sex timmars arbetsdag, afghanistanfrågan, friskolefrågan, integritetsfrågan, EMU, individualiserad föräldraförsäkring m.m. Förra helgen var det kongress, och där gjorde kongressen mycket klart att vi inte släpper dessa krav bara för att vi ingår i ett samarbete.

  Sen driver vi många frågor och vi debatterar ju det som för tillfället är på agendan i media. När afghanistanfrågan var aktuell drev vi vår linje väldigt hårt, nu när (ungdoms-)arbetslösheten varit på tapeten länge har ungdomsförbundet tagit mycket av den debatten och tydligt krävt sex timmars arbetsdag. När valet närmar sig kommer integriteten bli en viktigare fråga tror jag och då ställer vi oss helt tydliga med att säga konsekvent nej till ipred, fra och allt i den stilen. Redan innan valet har vi föreslagit folkomröstning flera gånger och det kommer vi säkert att göra även i framtiden.

  Mina elever uppmanas alltid att gå med i ungdomsförbund, så det var trevligt att få information om ert ungdomsforum. Tack för det!

   
 7. MrPerfect72

  14 maj 2010 at 08:34

  Visserligen kan du som medlem bestämma i partiet till en viss del, det inser jag, men ni har alls inte lika mycket makt i V som vi tillsammans kommer faa genom Aktiv Demokrati i framtiden.

  Att V kräver folkomröstningar aer visserligen bra, men utan politiker i de andra partierna som vill detta faller det platt, tyvaerr. Om inte V pressar S oc MP till folkomroestningar foer regeringsmakt kommer det heller inte att ske naagot i dessa fraagor och V kommer sitta med svarte petter i naesta val, dvs, ha medverkat till en borgerlig S-politik.

  Anledningen heter att EU aer en politisk korrupt karriaervaeg samt att saenka arbetstiden skulle saenka arbetsloesheten och att goera det inom EU aer sjaelvmord eftersom EU aer ett kapitalistiskt projekt. Socialdemokrater och MP aer kapitalistiska partier och eliten EU-positiv! De vill inte ha folkomroestning om EU-medlemskapet.

  Genom Aktiv Demokrati kan du skriva foerslag som partiet sedan kan vaelja att laegga i riksdagen och som partiets medlemmar sedan roestar om direkt via Internet. Den procentuella andelen ”ja” och ”nej” styr hur vaara representanter roestar i riksdagen. Laes ”vanliga fraagor” om du vill veta mer om Aktiv Demokrati. 🙂

  Debatter, bokbord, olika medier och person till person.

  Om V krävde folkomröstning i alla dessa viktiga och bra fraagor foer att valsamverka vore saken biff. Nu aer det tomma ord, anser jag. Ett socialdemokratiskt bihang. Jag vet att era medlemmar laengtar efter maktskifte, men jag tror att det vore intelligent paa laang sikt att vaegra samarbeta med tydlighet om varfoer och riktigt saenka Mona Sahlin som aer med i Bilderberggruppen och bli ett stort socialistiskt och demokratiskt parti.

  Ja, laat det ske, fyra aar till av ex. S+MP+C eller Alliansen kommer garanterat att staerka V, Nu aer raett oegonblick att dra i bromsen.

  Genom att bli Vaensterpartister i den direktdemokratislka organisationen Aktiv Demokrati kommer ni samtidigt undvika infiltration av socialmoderater som vill korrumpera Vaensterpartiet i uppenbart korrupta syften, ex. att vara foer EU-medlemskapet och samtidigt kalla sig demokrat och socialist eftersom EU inte aer vare sig demokratiskt eller socialistiskt.

  Bra att du uppmanar dina elever till politisk aktivitet. 🙂

   
  • ungen

   14 maj 2010 at 16:25

   Demokratin är såklart inte alls lika utbyggd i v som i aktiv demokrati, det vore ganska omöjligt. 🙂 Men alldeles lagom för ett politiskt parti, tycker jag.

   Uppenbarligen har vi olika åsikter om hur det rödgröna samarbetet är lyckat eller inte. Det respekterar jag helt och hållet. Även jag var skeptisk till en början, men ser nu en maktskifte som prio ett. Jag tycker helt enkelt att sveriges framtid är viktigare än vänsterpartiets framtid och jag tror att det rödgröna samarbetet är bättre för sverige än alliansen. Upplever vi att vi får för lite makt inom samarbetet kan vi välja att bryta det till nästa val. Det är upp till kongressen att bestämma. 🙂

   Tack för genomgången av motionskrivandet! Jag tycker absolut att er organisation verkar som ett bra komplement till de gamla partierna och att ni mycket väl kan påverka sveriges nuvarande demokratiska system i en positiv riktning, men för egen del mår jag bra av att vara aktiv i mitt parti och tycker att det fungerar bra. 🙂

    
 8. MrPerfect72

  14 maj 2010 at 08:36

  Debatter, bokbord, olika medier och person till person aer bra, menar jag. 🙂

   
 9. mrperfect72

  15 maj 2010 at 06:26

  Jo. jag vet. Demokratin är såklart inte alls utbyggd i de befintliga partierna eftersom eliten inte vill slaeppa makten ifraan sig. jag vet foer jag har provat att paaverka miljoepartiet inifraan.

  Jo. Du gaar i den kortsiktiga faellan om ett maktskifte som prio ett men makten ligger kvar i bankmaffians kontroll genom detta och inget fundamentalt foeraendras.

  Jag tycker att vänsterpartiets framtid aer det viktiga foer i vaensterpartiet upplever jag aendaa en viss hoejd i taenkandet hos partiledarna. MP aer det foer sent att raedda, tror jag. Totalt infiltrerat av hoegerfolk.

  Att vaelja mellan sosse-regim och Allians-regim aer lite som att vaelja mellan pest eller kolera. EU-medlemskapet aer ett av grundproblemen eftersom EU-medlemskapet styr politiken.

  Foer att haarddra det:
  Laat saega att S gaar med paa en helt igenom socialistisk politik som V gillar, vart tror du att foeretagen kommer ta vaegen naer skatterna hoejs och att statens bidrag kanaliseras fraan foeretagen till hela folket naer det samtidigt aer frihandel mellan EUs stater?

  EU aer ett kapitalistiskt projekt daer alla stater drivs till att saenka skatter och loener.

  Jag tackar foer uppmuntran och om folket inte vill ha mer direktdemokratiskt inflytande aer ju V aendaa ett mycket bra val, tycker jag.

  Om V vill valsamverka med oss i framtiden aer jag 100% foer det. Det skulle jag uppfatta som generoest av V och ett saett foer V att tydligt visa att man aer ett alltigenom demokratiskt parti och det vore nog bra foer baada parter paa laang sikt. Jag tror att det vore ett bra saett att hoeja allmaenbildningen hos ungdomarna inom politik genom att faa dem med via Internet. De aer ju oftast inte saa sugna att sitta i naemder i den aaldern.

   
 10. ungen

  15 maj 2010 at 13:01

  Jag håller inte alls med om att det är svårt att påverka partiet, tvärtom faktiskt. Inte heller håller jag med om att jag gått i någon fälla, eftersom jag tog en paus från politiken efter att samarbetet presenterades och kom fram till vad jag tyckte själv. Jag tror på samarbetet, men till en viss gräns. Det kan du tyvärr inte ändra på, precis lika lite som jag kan ändra på att du tycker att interndemokratin inom riksdagspartierna inte räcker till. Det har jag all respekt för.

  Sen håller jag helt med om att EU är ett stort problem för demokrati, tillväxt och mänskliga rättigheter.

   
 11. mrperfect72

  16 maj 2010 at 15:34

  🙂 Jaja, om folket inte vill ha mer demokrati genom Aktiv Demokrati eller om de andra smaapartierna foertsaetter att vaegra valsamverkan, som de goer nu, kanske jag blir medlem i V till slut. Det aer mycket moejligt.

   
  • ungen

   16 maj 2010 at 15:46

   I så fall är du varmt välkommen! 🙂

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s