RSS

Reinfeldt barnslig och osaklig

09 Dec

Visst är det märkligt? Reinfeldt har ökat sitt eget regeringskansli med miljardbelopp under tiden han suttit vid makten, han har fått 700 miljoner över senaste året och utnämnt flera onödiga ministrar och en propagandasekreterare i höst. Men när det ska skäras ner 300 miljoner, då är det varken av överskottet eller de överflödiga ministrarna som det ska skäras ner på, utan på ambassader. Reinfeldt ökar sina egna kostnader och drar ner på ambassaderna i utlandet. Det han inte vill förstå är att om man sänker en höjning så är det fortfarande en höjning, bara inte en lika stor höjning.

Naturligtvis är det hela en fars med Reinfeldt som regissör. För att dra paralleller mellan sd och de rödgröna försöker Reinfeldt överdriva sparförslaget och försöker peka på att de rödgröna är lika odugliga som sd. Smart, må jag säga, men skulle han verkligen genomföra besparningarna på ambassader och säga upp personal blir jag både förvånad och arg. Det skulle innebära att han aktivt väljer att hålla ihop sin egen allians före att ta hand om landet – igen. Det gjorde han när han gjorde en större och klumpigare regering före att omfördela mandaten i den och det skulle han göra igen om han håller sitt ord i den här frågan.

Stolthet – eller snarare barnslighet – ställs i det här fallet mot demokrati och sunt förnuft. En mindre besparing har röstats igenom i demokratisk ordning och det är regeringens ansvar att genomföra den. Skär man ner på ambassader och sparkar 300 personer trots att man har ett överskott på 400 miljoner kvar – då sker det på regeringens eget ansvar. Skyller de på de rödgröna för att sd röstade på vårt förslag eller för att vi ville hålla budgeten på en human nivå, då sänker de sig till sd’s nivå i debatten och det skulle inte båda gott för framtiden.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 09 december 2010 i Övrigt, Sverigedemokraterna

 

Etiketter: , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s