RSS

(S) behöver kunskapen och förändringsviljan hos Sommestad

24 Jan

Om man tittar i ett historiskt perspektiv på vad det är som gjort att Socialdemokraterna genom åren fått behålla makten är det framför två saker som dominerar.

Det första är att man varit väldigt duktiga på att styra landet genom olika skeenden. Man har alltid haft kunskapen för hur ett land ska byggas upp utan att låta sig blindas av sin egen ideologi. Inga skattehöjningar i onödan, inga skattesänkningar i onödan. Varje beslut har varit underbyggt av kunskap och ideologi.

Det andra handlar om en ständig vilja att förändra och förändras. Inte utifrån vad någon annan vill, utan utifrån vad Sverige behöver. Alltid självkritiska men försiktiga. Misslyckas man så förklarar man vad som gick fel och vad man ska göra för att åtgärda problemet, och man har förklarat så människor förstår.

Hela Socialdemokratin har alltså handlat om att förtjäna sitt förtroende, inte att köpa det till sig genom kampanjer och smutskastning mot motståndarna. Det har de glömt bort hur man gjorde.

Lena Sommestad är professor i ekonomisk historia och var en uppskattad miljöminister under den förra socialdemokratiska regeringen. Hennes blogg andas kunskap och ideologi tillsammans med nytänkande och traditionell ideologi. Sådan är hon också och enligt mig är det vad som behövs. Med henne i ledningen för de nya Socialdemokraterna kommer val att vinnas. Inte genom reklamkampanjer, utan genom en bra politik, eftersom att hon kan peka ut vägen för det vilsna partiet.

Som stark anhängare av arbetarrörelsen är hon min nya självklara favoritkandidat till partiledarposten för Socialdemokraterna.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 24 januari 2011 i Okategoriserade

 

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s