RSS

Nej, Lena Mellin. Nej!

17 Feb

Lena Mellin skriver idag på aftonbladet att Thomas Östros har allt som krävs för att bli partiledare. Så må vara, men har han som krävs för att VARA partiledare? Oppositionsledare? Statsminister?

Östros saknar nämligen det mesta grundläggande för att trovärdigt vara en statsministerkandidat. Visst, de kravprofiler man tagit fram för att peka ut vem som är mest lämpig passar väl hyfsat in på honom, men faktum kvarstår: han är inte en duktig politiker. Det är en så självklar partiledarkvalifikation att man inte ens tar med den i kravprofilen, men det verkar hans anhängare med Lena Mellin i spetsen glömma bort. Lite som att anlägga vinter-os på Mallorca bara för att det finns så många hotell där.

Här går man på samma misstag som gjorde Sahlin till en förlorare. Man ser att han har suttit i riksdagen i si och så många år, i partitoppen i si och så många år osv. Erfarenheten ska alltså rädda (s), tycks man säga. Men med erfarenheten kommer tyvärr också instängdheten. Man ser inte utanför lådan om man suttit i den i sjutton år. Någon som stått i öppningen och sett lådan både inifrån och utanför är Lena Sommestad. Jag må tjata om henne, men snälla… Jämför dem.

Vill man ha en duktig politiker med ledaregenskaper, visioner och alla de krav man ställer i kravprofilen så är nog Sommestad fortfarande nummer ett för socialdemokraterna. Lagom mycket utifrån, ideologisk och fruktansvärt kunnig. Om Nuder nu skulle ångra sig så håller väl han också, men annars ser det tunt ut. Östros har sossarna i vart fall inte råd med. Då är man körda redan nu.

 
1 kommentar

Publicerat av på 17 februari 2011 i Okategoriserade

 

Etiketter: , , , , , , ,

Ett svar till “Nej, Lena Mellin. Nej!

  1. Knapsu

    20 februari 2011 at 21:02

    Inget misstag alls av Lena Mellin, hon önskar ju nämligen om en borgerlig valseger och försöker ju stjälpa (S) så gott hon kan.

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s