RSS

Omval 2011 – kollektivtrafiken

05 Maj

Västra Götaland är inte längre ett gäng städer som råkar ligga i närheten av varandra. Västra Götaland är en region i våra medvetanden. Vi kanske bor i en stad, jobbar eller pluggar i en annan, är aktiv i föreningslivet i en tredje och har pojk/flickvän i den fjärde. Kort sagt är stadsgränserna inte längre gränser att bry sig om. Det ställer väldigt höga krav på kollektivtrafiken – krav som absolut inte uppfylls. Kollektivtrafiken är omständig, jättedyr och inte alls anpassad efter våra olika behov.

Det finns några ganska lätta sätt att göra kollektivtrafiken till det självklara valet över bilen:

* Sänk priset! Den stora andelen plankare beror inte på att folk inte vill betala, utan att folk inte kan. Sänker vi priserna kommer fler att åka och betala för sig. Utopin om ett regionen runt för 500 kronor är ett svårt mål, men varje steg mot det är en framgång.

* Gör biljettsystemet enklare! Idag är systemet kring resekort, byten, zoner osv. värre än en labyrint. Det håller inte. Man ska veta hur man åker, när man åker och vad det kostar. Det ska vara lätt att resa kollektivt!

* Bättre förbindelser! Kollektivtrafiken ska vara tillgänglig för alla. Det betyder dels att man ska kunna åka kollektivt oavsett funktionshinder och oavsett var man bor. All kollektivtrafik ska vara funktionsanpassad. Järnvägen måste rustas upp för att kunna hålla tiderna (även på vintern!) och Kinnekullebanan ska elektrifieras.

Håller du med om detta är det Vänsterpartiet du ska rösta på den 15 maj i omvalet i Västra Götaland. Din röst gör skillnad!

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 05 maj 2011 i Okategoriserade

 

Etiketter: , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s