RSS

Annie Lööf – extremcenterpartisten

11 Sep

Gösta Ekman var verkligen en stjärna och otroligt duktig på att framställa det smått komiska i det centerparti som bland annat Andreas Carlgren under sina tidiga dagar ville framhäva. Men idag betyder extremcenterpartist, som Jan Guillou så gott sammanfattar det i en även i övrigt läsvärd text:

För övrigt anser jag att…

 … Annie Lööf är en ulv i fårakläder. För hon har Thatcher som idol, vill krossa facket, sänka skatterna för de rika och höja dem för de fattiga och därtill privatisera rubb som stubb.

 
7 kommentarer

Publicerat av på 11 september 2011 i Okategoriserade

 

Etiketter: , , ,

7 svar till “Annie Lööf – extremcenterpartisten

 1. Linda

  11 september 2011 at 23:26

  Vilken krångllig slogan hon har på affishen. Man fick ju läsa flera gånger för att fatta!

   
 2. viktor

  12 oktober 2011 at 13:00

  varför skulle det vara något dåligt att sänka skatter, avskaffa facket och privatisera?? frihet är bra

   
  • Mats

   12 oktober 2011 at 13:58

   Om frihet skulle vara att inte ha något trygghet i mitt arbete, behöva betala mångdubbelt för att träffa en läkare och dessutom se mindre pengar till skola, sjukvård och alla annan välfärd, då skulle jag helst slippa den. Nu har vi sådan tur att frihet är något annat, mycket bättre.

    
   • viktor

    12 oktober 2011 at 18:04

    Du får betala lika mycket, frågan är bara om du vill hålla i pengarna själv eller låta någon annan ta hand om dem och spendera dem åt dig. Frihet är att välja själv.

     
    • Mats

     12 oktober 2011 at 19:38

     Om det är liberalism du talar om säger fakta att verkligheten inte ser så ut. Sänker man skatten måste man skära ned annorstädes. Var skär man då ner? Ska sjuksköterskorna bli färre eller sämre betalda?

     Jag ser inget självändamål med att ha högt skattetryck för gemene man, men är ändamålet att ha en bra välfärd måste vi ha relativt höga skatter. Samtidigt bör man naturligtvis se till att lönerna är hyffsade och att inflationen inte är alltför hög.

     Frihet är mer än låg skatt, min vän.

      
     • viktor

      12 oktober 2011 at 23:05

      men det är ju bättre att allting är privat så att den som behöver det får betala. sjuksköterskor med mera behöver inte nödvändigtvis få pengar från staten och skatten.

      sen är naturligtvis en viss skatt i sin ordning för akuta problem så att folk kan få ett nytt ben om det gått av exempelvis.

      Men jag tycker att man alltid ska sträva mot att få så lite inblandning av staten som möjligt, eftersom ett företag som baserar sin överlevnad på att vara duktigt alltid kommer göra ett bättre jobb än ett som överlever och får pengar även om
      det är kasst på sitt yrke.

      Om man börjar betala skatt hejvilt gör staten till slut vafan den vill med pengarna, om du har gjort lumpen tex. så vet du vilket enormt slöseri det är med pengarna, och så är det nog överallt så fort det är ”gratis”.

      Ett annat exempel är kommunalarbetare som slöar järnet eftersom de ändå får sina pengar och kanske är svåra att
      sparka?
      Sen har vi SVT som får in miljarder på tv-licens, typ 2500kr/år per person??? det är ju sjukt att vi har en stat som tvingar oss att köpa deras underhållning när vi kunde köpa mycket billigare och bättre på annat håll. Men det hade varit okej om det kanske varit en 100kr per år och de bara sände exempelvis mycket viktiga nyheter.

      Min slutsats är att allt som betalas av staten måste vara absolut nödvändigt, allt annat borde vara privat för den som vill ha det,annars blir det bara ett jävla slöseri. Därför är det viktigt att sänka skatt i så stor mån det är möjligt.
      Och det är bra om den som gör ett dåligt jobb riskerar sparkas eller gå i konkurs, eftersom jobbet då antagligen blir bättre gjort.

      🙂

       
 3. Mats

  13 oktober 2011 at 01:05

  Till och börja med har vi otroligt olika syn i samhällsuppbyggnad och det respekterar jag fullt ut. Dock:

  Svt är egentligen inte statligt och bör heller inte vara det. Det är fristående från staten. Att det är något för dyrt håller jag med om, men att ha en helt oberoende kanal är naturligtvis bra.

  Mina erfarenheter inom speciellt skolsektorn, men även vårdsektorn säger mig att privata vinstintressen tenderar att skära ner på kvalitet till förmån för vinst. Det finns många naturliga marknadsstyrda sektorer såsom klädbutiker, matvaror och liknande. Men så finns det också som jag anser är för viktigt för detta. Utbildning, vård, infrastruktur och liknande. Sådant där det hellre får spillas lite pengar på något onödigt än försvinna pengar från något nödvändigt.

  Man kan heller inte betala sin vård eller utbildning om man är arbetslös, sjukskriven eller något i den stilen. Det cementerar den fattiga flickans situation som fattig och den rika flickans situation som rik.

  Att det slöas inom kommunal sektor är naturligtvis en myt. Slöar man på jobbet är det en fullt laglig anledning till att bli uppsagt.

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s