RSS

”Smuggelsprit och svartjobb”

05 Okt

Maria Abrahamsson, moderat riksdagsledamot tillika fd ledarskribent, skriver idag en debattartikel på svd brännpunkt där hon gör ett minst sagt förhastat försök att utmåla den socialdemokratiska skuggbudgeten som en katastrof i stil med pesten. Visserligen anser även jag att vissa delar av en sund återställare för Sverige saknas (se v-budgeten), men likväl är hennes kritik i tunnaste laget.

Hennes resonemang bygger på att de förändrade formerna för rut-avdraget skulle innebära en stor ökning av svartjobben och att ”Det stinker av diskriminering att utestänga småbarnslösa människor som ännu inte har fyllt 65 från möjligheten att köpa billigare avlastning hemmet.” First thing first: Om de rika, barnlösa människorna i arbetsför ålder använder svart arbetskraft är det ett problem som inte ska lösas genom att de får köpa ännu billigare arbetskraft för skattepengar. Att det sedan är just den gruppen hon anser vara diskriminerad är rätt tunt det med. Anser hon sig vara diskriminerad då hon inte får hemtjänst eller gratis tandvård också? Naturligtvis är det efter behov rut ska användas, om det nu överhuvudtaget skall vara kvar. Hon menar att 11 000 jobb skapats av denna reform. Rätt siffra är i runda slängar 3-4000. För hur många miljarder nu igen..?

Resonemang nummer två går ut på att ”I Håkan Juholts första skuggbudget höjs alkoholskatten med 1,4 miljarder” och att ”högre alkoholskatt är bingo för kriminella nätverk i deras ständiga jakt efter nya sätt att finansiera ännu grövre brottslighet.” Hon försöker alltså påvisa något form av samband mellan att Juholt och Waidelich vill öka en skatt och grov brottslighet. När oppositionen vill höja alkoholskatten med ett par kronor per flaska för att finansiera den ökande kostnaden för alkoholism stödjer de organiserad brottslighet. När regeringen höjde tobaksskatten med liknande summor var det däremot en folkhälsoreform. Där ser man.

Artikeln i fråga finns här.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 05 oktober 2011 i Okategoriserade

 

Etiketter: , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s