RSS

Första maj i Göteborg – fantastiskt

03 Maj

Så har det varit Första maj och jag tänkte att detta kan vara ett bra avstamp för att återuppliva bloggen inför valet 2014.

Första maj i Göteborg 2013 kan ha varit det bästa Första maj någonsin för min del. Ca 5500 personer stod och lyssnade på Jonas Sjöstedt i solen och kände kämpaglöden födas med bränsle, värme och syre. Vänsterpartiet ökar medlemsantalet, det kommer fler på mötena och vår politik blir alltmer tydlig och sammanhållen. Allt detta är naturligtvis jättebra, men vi måste inse att det finns en hel del att göra.

Sverige är idag ett kallt land. Samtidigt som arbetslösheten biter sig fast så hamnar människor allt längre från arbetsmarknaden i allmänhet och sina drömjobb i synnerhet. Sjuka, svaga och gamla förlorar ersättningar till förmån för bolagskattesänkningar och rut-avdrag, jämställdhetsreformer ersätts med sämre arbetsvillkor i kvinnodominerade yrken, Rosenbad släpper rasistiska uttalanden istället för integrationspolitik och skolan får fler betyg och onödiga nationella prov istället för fler lärare.

Detta är en politik som inte fungerar. Detta är en politik som segregerar. Detta är en politik som är motsatsen till vad vi vill.

Nu tar jag, och förhoppningsvis även du, krafttag inför valet 2014. En valkampanj är ingenting som ska genomföras ett par månader innan valet, det är någonting som bör vara ständigt närvarande. Någonting som visar att det finns ett alternativ till det Sverige som växer fram idag. Det är vad som politik handlar om och det visade Göteborg med kraft och stolthet den första maj 2013.

Bakom parollen "För en flyktingpolitik på mänskliga villkor" trängdes vi.

Längst Vasagatan, bakom parollen ”För en flyktingpolitik på mänskliga villkor” trängdes vi som tror på förändring.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 03 maj 2013 i Övrigt

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s