RSS

Frågor väcks av Sjöholms utspel

25 Jun

Idag uppdagas alltså att vänsterpartiet, som det verkar, blivit infiltrerade av en person på uppdrag av Säpo under lång tid, ända fram till får några år sedan. Tyvärr har avslöjandet av denne Hans-Erik Sjöholm väckt väldigt många fler frågor.

* Varför har man valt att övervaka vänsterpartiet?
Säpos verksamhet genom Sjöholm började under slutet av 80-talet och pågick, som det verkar, in på 2000-talet. Man har infiltrerat ett demokratiskt riksdagsparti, dvs. sina egna överordnade som var ett parti som mer eller mindre tillhörde den styrande majoriteten i riksdagen. Dessutom det parti som först av alla öppnade upp sitt högsta beslutande organ för allmänheten och har övervägande öppna möten. Det krävs ingen infiltration för att få reda på all info denne person fått fram, det är bara att ringa och fråga eller läsa tidningar. Denna inställning, att vänsterpartiet döljer något, är ett typexempel på att det svenska våldsmonopolets inställning till vänsterrörelser.

* Finns det mer?
Än så länge har Säpo valt att inte kommentera, men med tanke på den onekligen bra källa man har, är det ingen vild gissning att uppgifterna stämmer. Min reaktion, som aktiv i partiet och ungdomsförbundet sedan 2005, är naturligtvis ”finns det mer? Övervakas jag?”. Inte troligt alls, men naturligtvis är det inte kul att veta att det finns en risk. Med tanke på att SÄPO övervakat vänsterpartiet sedan det startade är det heller inte omöjligt att en mer allmän åsiktsregistrering fortfarande pågår.

* Varför denne man?
Hans-Erik Sjöholm är, som nyheter24 avslöjat, uppenbart rasist och övertygad motståndare till vänsterparitets socialistiska, feministiska och ekologiska samhälle. Att då lita på hans uppgifter vore bara idiotiskt. Om jag ringde till SÄPO och sa ”Hej, Mats Berglund, socialist, här. Jag har tänkt att infiltrera SD och leta efter nazistkopplingar.” Skulle de stödja mig i detta och lita på mina uppgifter? Naturligtvis inte. Men med det svenska våldsmonopolets högerextrema natur, tänker man inte så om sin egen högerextrema officer. Nej, istället för att undersöka sin officer och ta reda på om han har nazistkopplingar eller kopplingar till ett rasistiskt parti, vars öppenhetspolicy får vänstern att verka som ett hemma hos-repotage, så betstämmer man sig för att låta honom köra på och ta in hans rapporter. Mycket märkligt.

* Vilka visste om vad?
Närmast kommer jag att tänka på alla justitieministrar genom åren. En person som kan vara värd att intervjua här vore i så fall Thomas Bodström, som ju inte brukar vara den som håller inne med sanningar i efterhand. Men även andra. Vilka har fått den information som Säpo fått in? Och som sagt: Vad är det för information? Jag tror knappast det är något användbart han fått tag på, utom möjligen våra medlemslistor. Åsiktsregistrering av vänsterpartister känns ju faktiskt lite väl mycket 80-tal.

* Är detta sant överhuvudtaget?
Det är ju faktiskt möjligt att denne högerextreme Sjöholm i sitt hat mot vänsterpartiet bara helt enkelt börjat skicka info (sann eller falsk) till Säpo och de bara sagt ”okej” utan att egentligen känna behov av den. Detta är inte acceptabelt heller, men skillnaden i om de aktivt infiltrerat ett demokratiskt riksdagsparti eller om de har mottagit info från en idiot med rasistiska sympatier, är ändå av vikt.

Slutligen vill jag bara skicka iväg en liten inbjudan till Säpo: Kom till våra medlemsmöten själva! Lyssna, ta en kopp kaffe (gärna ett bidrag till kaffekassan dock) och diskutera. Ni behöver inte skicka rasister när mötena är öppna. Kom själva och var öppna med det, så ska ni se att alla tjänar på det.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 25 juni 2013 i Okategoriserade

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s